l stor frisk ananas
250 g vindruer
4 kiwifrugter
1 cl Kirsch
ananassorbet af:
1 portion grundsukkerlage (se opskrift)
½ l ananaspure
saften af 1 citron
hvidvin (evt.)
Italiensk marengs af:
10 æggehvider
350 g flormelis
Halver den friske ananas på langs med toppen på.
Skær stokken væk med en grapefrugtkniv og tag derefter ananaskødet ud og skær det i små stykker.
Fyld nu de to halve udhulede ananas op med halve udstenede druer, skiver af kiwifrugter og ananasstykkerne.
Stænk frugterne med lidt Kirsch efter behag.
Kog vand og sukker til en klar lage. Tilsæt ananaspure og citronsaft.
Kontroller med sukkeraræometeret, at lagen måler 15°Be. Er den mere end disse 15°, tilsættes hvidvin.
Frys blandingen på sorbetieren. Når konsistensen er blevet cremet, skrabes sorbeten ud af ismaskinen og over i en alu-form eller en plasticbeholder.
Stil sorbeten til hærdning i fryseren. Den skal ikke være stivfrossen.
Smør derpå ananassorbeten over frugterne i de halverede ananas, så det får facon som en hel ananas.
Stil dem i fryseren, til sorbeten er godt stiv.
Pisk æggehvider og flormelis over svag varme, indtil det bliver en let og fyldig italiensk marengs.
Tag marengsen fra varmen, men fortsæt med at piske meget kraftigt, indtil den er kold.
Den skal være så stiv, at man kan dekorere med den.
Stryg denne marengs over sorbetlaget på de to ananas.
Kom lidt marengsmasse i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på marengslaget, så det kommer til at ligne hele friske ananas.
Sigt lidt flormelis henover hver ananas og sæt dem nogle minutter i en varm ovn (250°C), så marengsen bliver sprød og lysebrun.
Server med det samme.