375 g hvedemel
4-5 spsk sukker
1 ½ tsk salt
6 tsk bagepulver (eller 3 tsk natron)
3 små æg
3,75 dl sødmælk
2 spsk smeltet margarine
Ahornsirup
NB: hvis de skal være særligt lækre, erstattes lidt af mælken med flødeskum.
De tørre ingredienser sigtes i en skål. Lav et krater i midten og tilsæt æggene.
Tilsæt ca. halvdelen af mælken og pisk godt.
Tilsæt resten af mælken, indtil dejen har den rette konsistens (noget tykkere end dansk pandekagedej).
Hvis man vil have nogle gode tykke pandekager, skal dejen være ret tyk. Tilsæt til sidst den smeltede margarine under kraftig piskning.
Steges på en ikke alt for varm pande, som kun må smøres ganske let med margarine før første stegning.
Størrelsen på pandekagerne kan varieres.
Jeg har gerne 5 på panden á en diameter på ca. 7-8 cm.
Man spiser gerne en 2-3 stykker oven på hinanden med smør mellem lagene og ahornsirup hældt ud over. Til børnene kan man forme pandekagerne i alle mulige former. Smager fortrinligt en lørdag morgen.
NB: Hvis man synes, at ahornsirupen er for dyr, kan man fint blande lys dansk sirup i. For at beholde den tynde konsistens kan sirupen varmes i vandbad eller i mikrobølgeovn.