Logo

Varme ostebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Varme ostebrød

 

Til varme ostebrød er det bedst at anvende 20 og 30 % oste, fx. Danbo.

De flyder ikke ud over brødet, hvilket 45 % oste kan gøre.

Der findes mange variationer af ostebrød. På det smurte brød kan der lægges:

 

— Kogte asparges, hakket skinke og en skive ost (se billede).

— Kogt skinke, tomater i skiver, salt, peber, estragon eller kørvel og en skive ost (se billede).

— Kogt skinke smurt med sennep og en skive ost.

— Ristede eller flødestuvede champignoner med en skive ost eller revet ost over.

— Kogte muslinger, ristet bacon, dild og revet ost.

— Røget medister med en skive ost, pyntet med en tomatbåd.

 

Ovntemperatur 225 °C. Gratineringstid 6-8 min.

Pynt: evt. karse eller ringe af peberfrugt.


Varme ostebrød 

Croque-monsieur

er en dobbelt sandwich, der serveres varm som et selvstændigt måltid.

Smør to stykker formfranskbrød med smør.

Læg brødene sammen om en skive kogt skinke og en skive mild ost, på størrelse med brødet.

Steg sandwich'en gylden i smør på begge sider på en pande eller grill den på begge sider i ovnen

 

Tips: De enkleste ostebrød består af en skive smør- smurt franskbrød, hvorpå lægges en skive mild eller lidt revet ost. Herover drysses lidt paprika og brødene gratineres øverst i ovnen til osten er smeltet og brødet sprødt.

Ostebrødene kan deles i trekanter og serveres varme som tilbehør til løgsuppe eller andre grønsagssupper.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her