Logo

Sherry med pæreskum, valnøddepaneret "skumfidus"...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

pæresorbet og manjari parfait med chokoladecoulan
 
2 dl oloroso sherry (sød sherry med mild valnød­desmag)
1 liter sukkerlage af ½ l. vand, 500 g sukker og 100 g glukose
 
Pæreskum:
2 conference pærer i tern
2 dl sødmælk
½ vanil­lestang
 
Chokoladecoulan:
1 dl fløde
140 g Manjori chokolade (64%)
2 dl hvedemel
1 dl Maizena majsstivelse
1 spsk bagepulver
½ dl vand
3 dl vindruekerneolie
 
Manjari parfait:
80 g Manjari chokolade
3 æggeblommer
¼ l. piskefløde
½ dl æggehvide
½ spsk flormelis
50 g sukker
½ dl vand
 
Glaserede pærer:
2 conference pærer
½ l. sukkerlage
Saft af 1 citron
2 spsk rørsukker
 
Pæretuiles:
1 pære og 2 dl sukker
 
Pæresorbet:
400 g pærer
4 dl sukkerlage
Saft af ½ citron
 
Valnøddepaneret "skumlidus":
2 dl pærecider
200 g sukker
200 g honning
2 blade husblas
100 g hakkede valnødder
 
Sukkerlage: Kog ingredienserne til lagen sammen til en tyk konsistens.
 
Pæreskum: Lun mælken med pæretern og vanilje.
Lad trække, gerne 1 døgn.
Si pærerne fra og skum mælken op.
 
Coulan: Lun fløden og hæld den over chokoladen.
Pisk til chokoladen er smeltet og frys massen.
Pisk hvedemel, Maizena og bagepulver til en tykflydende dej med vand.
Skær den frosne coulan i 4 stykker og paner dem 3 gan­ge i dej og frys dem imellem hver panering.
Lige inden servering friteres de 4 chokoladestykker i meget varm vindrueerneolie (1-2 minutter).
 
Parfait: Kog sukker og vand til en tyk karamel.
Smelt chokoladen.
Pisk karamellen i æggeblommerne og leger ved svag varme.
Pisk cremen kold og kom den varme chokolade i.
Pisk fløden stiv.
Pisk æggehvider og flormelis stift.
Bland chokoladecreme med flødeskum og marengs og fordel i 4 forme. Frys dem.
 
Glaseret pære: Pocher de skrællede pærer i sukkerlage med citron og skær dem i ønsket størrelse.
Drys rørsuk­ker over pærestykkerne og glaser med en gasbrænder eller under grillelementet i ovnen.
 
Tuiles: Skær pæren i tynde skiver og læg dem i sukker­lage 1 time.
Bag pæreskiverne på en silikonemåtte ved 100°, til de er sprøde og gyldne (15-20 minutter).
 
Sorbet: Blend pærerne med sukkerlage. Si massen, smag til med citronsaft og kør den på ismaskinen.
 
"Skumfidus": Rist de hakkede valnøddekerner ved 150ºC i 8 minutter. Kog pærecider, sukker og honning til en halvtyk karamel og pisk massen kold.
Tilsæt 2 udblødte blade husblas under piskningen.
Når massen er stivnet, skæres den i mindre stykker, der paneres (ven­des) i de ovnristede valnødder.
 
Anretning: Fordel sherryen i 4 glas og top op med pære­skum.
Læg den panerede "skumfidus" midt på en tal­lerken med en kugle pæresorbet med tuiles ovenpå.
Sæt Manjari parfait med de glaserede pærestykker og chokoladecoulan yderst til højre.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her