400 g vinrabarber i tændstiktynde stave
1 dl sukker
2 tsk kartoffelmel
1 l. yoghurt naturel
1 ½ dl piskefløde
½ vaniljestang
3 blade husblas
Bland rabarberstavene med sukker i et ovnfast fad, dæk det til og sæt det i ovnen 20-25 min. ved 175°.
Hæld den dannede væde fra rabarberfadet i en lille gryde og bring det i kog, tilsæt kartoffelmel udrørt i lidt koldt vand og fjern straks fra varmen.
Hæld den jævnede lage over rabarberne. Lad det køle helt af.
Yoghurttimbale:
Afdryp yoghurten i et kaffefilter natten over.
Læg husblassen i blød i koldt vand, vrid den og smelt den over vandbad. Bland lidt af den afdryppede yoghurt i og bland efterhånden det hele sammen.
Pisk fløden stiv med kornene fra vaniljen og vend den i yoghurten. Fordel massen i portionsskåle, eller i kaffekopper i mangel af bedre, og stil dem koldt et par timer.
Vend timbalerne ud på tallerkener og anret rabarberkompotten
omkring.