(10 pers.)
1 biscuitbund
500 g kvark 5%
200 g sukker
Marven fra 1 stang vanilje
7 blade husblas
¼ liter piskefløde pisket stift
½ dl Poire William (pære brændevin)
Pærelage:
4 modne Poire William pærer
3 dl vand
100 g sukker
2 cl Poire William
Pynt:
5 blade husblas
4 Poire William pærer
citronmelisse
citronsaft
1. Til pærelagen koges de skrællede pærer, som er befriet for kernehuset, møre i vand tilsat sukker.
Pærerne køler af i lagen, hvorefter den sies fra, reduceres til 2,5 dl og blandes med pære brændevinen.
2. De to portioner husblas udblødes i hver sin skål med kold vand.
Husblasen til »pynt« udrøres direkte i den endnu lunkne pærelage - stilles koldt til det begynder at stivne.
De syv andre blade smeltes i vandbad.
3. Til kvarkmassen blendes de møre pærestykker med kvark, sukker, vanille, pærebrændevin og den smeltede, men lunkne husblas.
Flødeskummet vendes i, og hele blandingen hældes i en springform, hvori man i forvejen har lagt biscuitbunden.
Kvarkkagen stilles koldt et par timer.
4. De fire pærer til pynt skæres i tynde både med skræl på, dryppes med citronsaft og lægges taglagt på kvarkkagen,
Citronmelisseblade lægges på, og kagen overhældes med den næsten stivnede pæregele. Den færdige kage stilles koldt indtil servering.