Logo

Kiwibavarois

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 modne kiwifrugter
75 g sukker
3 dl fløde (13%)
7 blade husblas
2 dl piskefløde
reven lime- eller citronskal
 
Skræl kiwifrugterne og mos frugtkødet.
Rør 2 spsk sukker i og kog nogle minutter ellers vil bavroisen ikke stivne. Læg husblasen i koldt vand.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret.
Bring fløden i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring nær kogepunktet, må ikke koge.
Tag det fra varmen. Knug husblasen fri for vand og kom den i den koghede flødeblanding, mens der piskes.
Den smelter straks.
Lad cremen svale og kom den kolde kiwiblanding i.
Pisk fløden til skum.
Vend den i den halvstivnende creme.
Kom straks blandingen i en form og lad den stivne i køleskab, det tager nogle timer.
Dyb formen i koghedt vand og vend desserten ud på fadet.
Drys med reven lime og garner med kiwifrugtbåde.
 
Tips: I desserter, hvor der bruges rå æggeblommer, kan det anbefales at bruge salmonellafri frosne æggeblomer eller hele æg. De forhandles af supermarkeder og findes både i køledisken og på frost. De bruges som friske æg og æggeblommer, se i øvrigt på emballagen.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her