5 modne kiwifrugter
75 g sukker
3 dl fløde (13%)
7 blade husblas
2 dl piskefløde
reven lime- eller citronskal
Skræl kiwifrugterne og mos frugtkødet.
Rør 2 spsk sukker i og kog nogle minutter ellers vil bavroisen ikke stivne. Læg husblasen i koldt vand.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret.
Bring fløden i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring nær kogepunktet, må ikke koge.
Tag det fra varmen. Knug husblasen fri for vand og kom den i den koghede flødeblanding, mens der piskes.
Den smelter straks.
Lad cremen svale og kom den kolde kiwiblanding i.
Pisk fløden til skum.
Vend den i den halvstivnende creme.
Kom straks blandingen i en form og lad den stivne i køleskab, det tager nogle timer.
Dyb formen i koghedt vand og vend desserten ud på fadet.
Drys med reven lime og garner med kiwifrugtbåde.
Tips: I desserter, hvor der bruges rå æggeblommer, kan det anbefales at bruge salmonellafri frosne æggeblomer eller hele æg. De forhandles af supermarkeder og findes både i køledisken og på frost. De bruges som friske æg og æggeblommer, se i øvrigt på emballagen.