Dit kan faktisk tilberede en fantastisk ret med blot et
fåtal ingredienser. Her er et godt bevis på dette. Familiedessert
• Et sommeralternativ til æblekage • Jordbær indeholder
mange vitaminer og meget jern.
Forberedelse 15 min. + 5 min. hvile. Tilberedning 30 min. 4
portioner.
# Råvarer til Jordbærdessert smuldrende
300 g optøede eller friske jordbær
1 dl æblemos
1 spsk hakket kandiseret ingefær
¼ tsk reven muskat
SMULDREDEJ:
½ dl havregryn
½ dl hvedemel
2 spsk farin
1½ spsk smør eller margarine
+ fedtstof til fadet
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en tærteform (20 cm i diameter) med fedtstof.
2 Skiv eller del jordbærrene og bland dem i en skål med
æblemos, ingefær og muskat.
Bland godt og lad det trække i 5 min.
3 Bland smuldredejen mens jordbærrene trækker.
Bland havregryn, mel, farin og fedtstof i foodprocessoren og
kør, til det er smuldret.
4 Hæld jordbærblandingen i tærteformen.
Drys smuldredejen over.
Bag tærten, til den er gennemvarm og gylden, ca. 30 min.
Lad den svale af ca. 5 min. og server den lun.
Tips & råd
Hvis den kandiserede ingefær er hård og klistret, kan du
blødgøre den i mikroovnen.
Læg den i en tildækket skål. Varm på fuld effekt i 15 sek.
I stedet for havregryn kan du anvende granola, som består af
ristede havregryn og hvedekorn. Smuldredejen bliver da lidt sprødere.
Variation: Anvend gerne andre bær end jordbær. Du kan lige
så fint bruge enten hindbær, brombær eller blåbær. Server tærten med frossen
vaniljeyoghurt eller is.
PR. PORTION: Energi: Kcal 181 = kJ 760
Kulhydrat 33 g Protein 1 g Fedt 5 g (25%) Fibre 2 g