Bund:
100 g valnøddekerner
3 æggehvider
2 dl sukker
Is:
3 æggeblommer
½ dl flormelis
4 dl piskefløde
150 g Dajm-chokolade
50 g mørk smeltechokolade
Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande.
Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i til massen bliver sej.
Vend nødderne i.
Smør marengsmassen ud på et stykke bagepapir der er smurt med lidt smør og drysset med lidt hvedemel.
Brug en springforms kant som skabelon.
Stil bunden på midterste rille i en 150ºC varm ovn og bag ca 50 min.
Køl bunden af. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
Pisk fløden til let skum og vend den i æggesnapsen.
Hak de to slags chokolader fint og bland i.
Læg marengsbunden på et serveringsfad med springformskanten rundt om.
Fordel ismassen ovenpå og glat overfladen.
Lav evt. et mønster med en gaffel.
Stil formen tildækket i fryseren ca 5 timer.
Servering:
Fjern formen og sigt kakao over kagen før servering. Pynt eventuelt med årstidens bær.