Følgende frugter
er velegnede til frugtgrød: Jordbær, hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede),
tyttebær, brombær, ligesom blandinger af frugt - fx jordbær og rabarber.
# Ingredienser:
500 g jordbær
1½ dl vand
5 spsk sukker
3 spsk majsstivelse
2 spsk vand
TILBEHØR
3 dl mælk eller
fløde
*
Sådan gør du
Skyl og nip
bærrene.
Kog dem møre 2-3
min. i vand og tilsæt sukker.
Rør Maizenaen ud
i koldt vand og rør jævningen i grøden under omrøring.
Kog grøden i ca.
1 min. og smag til.
Server grøden lun
eller kold med mælk eller fløde til.
TIPS:
Frugtgrød
Frugtgrød har konsistensen tilfælles med den egentlige grød
(som er lavet af korn el. lign.). Frugtgrød er kogte frugter, gerne sød og
benyttes som dessert.
Kompot
Kompot er en slags grød, som ikke er ganske udkogt og ej
heller pureret. Kompot kan dels bruges som andre slags grød, dels bruges som
fyld i bagværk, ligesom marmelade.
Rødgrød
Rødgrød er en skandinavisk specialitet, og fremstilles af
diverse røde frugter. Rødgrød spises gerne med mælk eller fløde. Rødgrøden blev
"opfundet" omkring år 1900, hvor fremskridt på tre områder gjorde
nyskabelsen oplagt: Mælk var blevet en rigelig vare, jordbær havde gennemgået
en målrettet forædling (Dybdahl jordbærret stammer fra denne tid), og sukker
fra sukkerroer var blevet billigt. Udtrykket "rødgrød med fløde" er en
yndet sætning danskere bruger, når de vil have udlændinge til at "tale
dansk", når det er svært.