Fars kyllinger
2 store, friskslagtede kyllinger
3 løg
3 æbler
1 tyk skive fersk spæk
smør eller margarine
salt og peber
2,5 dl bouillon
2 suppeviske
1 dl piskefløde
kulør
2 spsk hvedemel
Tilbehør: Råstegte kartofler - se herunder, og salat
*
Rens kyllingerne og tør dem godt ud- og indvendigt.
Hak løgene, skær de skrællede æbler og spækket i små terninger og fyld det hele i kyllingerne.
Luk med kødnåle og brun omhyggeligt kyllingerne i smør eller margarine.
Drys med salt og peber og spæd med bouillon.
Lad kyllingerne småsnurre, til de er meget møre - ca. 1 time.
Tag dem op sammen med viskene og spæd om nødvendigt skyen med lidt mere bouillon.
Tilsæt fløde og kulør og lad saucen koge igennem.
Jævn med det udrørte hvedemel og smag til med salt og peber.
Halver kyllingerne og anret dem med fyldet på et opvarmet fad.
Server saucen, råstegte kartofler og salat til.
Råstegte kartofler
600 g store kartofler
3 spsk smør eller (oliven)olie
salt og (hvid) peber
*
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver, i terninger eller stave.
Se lige flere muligheder nederst.
Brun smørret let i en lille bradepande eller lignende og kom kartoflerne i.
Drys med salt og hvid peber.
Stil panden ind i en 250°C varm ovn i ¾-1¼ time.
Vend dem forsigtigt 3-4 gange under stegningen.
--
Kartoflerne kan også tilsættes en eller flere af disse ingredienser:
2 spsk sesam
1 tsk cayennepeber, chili eller paprika
1 spsk persille, estragon, dild, kørvel eller timian, hakket/tørret
2 spsk bacon, hakket
1 gulerod (eller anden rod) skåret som kartoflerne.
Bagt frugt
2 skiver henkogt ananas
4 halve kogte pærer
2 spsk mørkt puddersukker
50 g valnøddekerner
2 spsk rasp
2 spsk smeltet smør
Tilbehør: iskoldt flødeskum
*
Halver ananas skiverne og læg dem i smurt, ildfast fad sammen med pærerne - kun et lag!
Drys med puddersukker og hakkede valnøddekerner samt rasp og dryp med smeltet smør.
Stil fadet 15 minutter i 225°C varm ovn - og server desserten med iskoldt flødeskum.