Æbler, pære og en crumbledej er den letteste måde at lave en
fantastisk kage for hele familien.
Se opskrift til 8 personer på 60 min.
# Ingredienser:
500 g æbler
500 g pærer
2 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
Crumbledej:
50 g smuttede mandler
70 g reven marcipan
60 g hvedemel
60 g grovvalsede havregryn
120 g rørsukker
120 g smør
*
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 °C.
Skær æbler og pære i både.
Fjern kernehus og skær frugten i tern.
Vend æbler og pære med sukker og krydderier.
Hak mandlerne groft og vend med groft reven marcipan,
hvedemel, havregryn og sukker.
Skær smøret i mindre stykker og smuldr med fingrene til du
har en smuldredej.
Fordel frugten i små smurte ovnfaste forme eller en stor
tærteform.
Smuldr dejen over frugten og bag i ovnen i ca. 30 min. til
dejen er gylden og sprød.
Server crumble lun med flødeskum, cremefraiche eller
vaniljeis.