Rand:
285 g sukker
285 g æggehvide
400 g nødder, efter smag (hassel- valnød eller mandler)
smør til formen
raps til formen
70 g smeltechokolade
valnødder til pynt
Parfait:
4 æggeblommer
kornene fra ½ stang vanilje
65 g sukker
31/2 dl piskefløde
Sauce:
250 g hindbær
½ dl sukkersirup (lige dele sukker og vand)
3 spsk framboise (hindbærsnaps)
Nødderanden:
Nødderne hakkes meget fint i blenderen.
Røres sammen med letpiskede hvider og sukkeret og kommes i en form, fx. en randform, der er smurt godt og drysset med raps.
Bages ved 150ºC i 45 minutter og vendes straks ud på rist til afkøling.
Chokoladen smeltes i kasserolle over vandbad, og trækkes over kagen, som kan pyntes med halve valnødder.
Vanilleparfait:
Sukker og en anelse vand koges til en jævn sirup.
Æggeblommerne piskes let med vaniljen.
Siruppen tilsættes under konstant piskning, og det piskes videre over vandbad til det legerer let til en luftig creme.
Fløden piskes til let skum, vendes i den afkølede creme, fyldes i form (helst metal) og fryses.
Hindbærsauce:
Bærrene pureres i blenderen og smages til med sukkersirup og framboise.