3 appelsiner
flormelis
rom eller cognac
beignetdej (se nedenfor)
Skræl appelsinerne og skær dem i tykke skiver; bland lidt flormelis med rom eller cognac og hæld denne blanding over appelsinskiverne.
Lad dem stå og trække i ca. 30 minutter.
Hæld dem over i et dørslag og lad dem dryppe af.
Vend hver enkelt skive i beignetdej og dybkog i fedt.
Lad dem dryppe af på gråt papir og sigt flormelis over dem.
Beignetdej:
200 g hvedemel
½ tsk salt
1 æg
1 ½ dl øl
2 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 spsk sukker
2 stiftpiskede æggehvider
1 spsk fintreven appelsinskal
Mel og salt udrøre s med æg, øl, vand, olie, sukker, og de stivpiskede æggehvider med reven appelsinskal vendes i dejen til sidst.
Brug palmin eller olivenolie til dybkogningen.