Disse pikante pandekager, fyldte med blandede grønsager, må
du ikke gå glip af. Lav dem allerede i aften, de er både enkle og lækre.
• Peberfrugt indeholder meget C-vitamin. • Pandekagerne er
uden mælk.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pandekager med grønsager
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
¼ tsk salt
4 æg
3½ dl mineralvand
1½ spsk smør eller margarine
FYLD:
3 forårsløg
2-3 gulerødder
1 rød peberfrugt
2 små zucchini
3 spsk hakket persille
2 spsk hakket dild
½-1 tsk salt
¼ tsk sort peber
1 nip karry
1 tsk friskpresset citronsaft
* Fremgangsmåde:
1 Bland de to slags mel og saltet i en skål.
Tilsæt æggene og halvdelen af mineralvandet.
Pisk blandingen glat.
Tilsæt resten af mineralvandet.
Dæk til og lad det trække 30 min.
Konsistensen skal være som upisket piskefløde.
Spæd evt. med mineralvand. Rør rundt før bagningen.
Bag 8 pandekager.
2 Skyl forårsløgene og snit dem. Skær det grønne i ringe.
Skræl gulerødderne og skær dem i fine stave.
Flæk peberfrugten, udkern og striml den fint.
Skyl zucchinien og skær den i fine strimler.
3 Steg løgene blanke og bløde i det fedtstof, som er tilbage
på panden.
Tilsæt grønsagerne og lad dem stege ca. 5 min.
Tilsæt persille og det halve af dilden.
Krydr med salt, peber, karry og citronsaft.
Fordel fyldet på pandekagerne og fold dem sammen.
Drys resten af dilden over.
Tips & råd
Oste- og spinatfyld: blancher 400 g frisk bladspinat. Skyl
den med koldt vand, hak den groft og lad den løbe af. Tern 100 g fetaost.
Striml 100 g parmaskinke fint. Pil og pres 1 fed hvidløg. Pil og hak 1 løg
fint. Lad de to slags løg stege møre og blanke i 1 spsk fedtstof. Tilsæt
derefter spinat, fetaost og parmaskinke og lad det hele stege ca. 5 min. Smag
fyldet til med reven muskatnød, frisk basilikum, persille, salt og peber.
PR. PORTION: Energi: Kcal 323 = kJ 1356
Kulhydrat 42 g Protein 14 g Fedt 11 g (31 %) Fibre 6 g