4 pers.
4 tomater
1 stk agurk
2 hårdkogte æg
1 stk grøn peberfrugt
1 stk salathoved
1 dåse tun i olie
80 g marinerede ansjoser
12 sorte oliven
Marinade:
1 dl olivenolie
2 spsk balsamico
2 fed hvidløg
½ tsk salt
½ tsk peber
2 spsk frisk purløg
Tomaterne skylles, stilkfæstet skæres fra og de skæres i både.
Skyl agurken og skær den i både.
Pil æggene og del dem i både.
Befri peberfrugten for frøstol og kerner.
Skær rodstokken af salathovedet.
Skyl det blad for blad og slyng det fri for vandet.
Pluk tunfisk i mindre stykker.
Marinade: Rør olie og vineddike sammen.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint eller knus dem i marinaden.
Bland fintklippet purløg i og krydr med salt og peber.
Riv salathovedet i strimler og kom dem i et halvdybt fad.
Anret de forskellige ingredienser herpå.
Tag stenene ud af olivenerne og fordel de udstenede oliven over salaten.
Hæld marinaden over og servér.