En fantastisk og sund råkostsalat, som består af gulerod,
æble, appelsin og cashewnød. En farverig råkostsalat, der vil imponere børn
såvel som voksne.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 15 min.
# Ingredienser til Råkostsalat:
3 gulerødder
2 æbler
½ spidskål
3 blade frisk grønkål (kan undlades)
150 g edamamebønner, optøede fra frost (kan erstattes af
ærter)
2 appelsiner, saften af
50 g rosiner
50 g usaltede cashewnødder eller valnødder
1 drys sesamfrø eller blå birkes (efter smag)
1 håndfuld ærteskud (kan undlades)
*
Riv gulerødderne og det ene æble på et rivejern, eller brug
en foodprocessor med rivejernsfunktion.
Hak spidskålen fint.
Fjern stænglerne fra grønkålen, og hak den fint.
Skær det andet æble i tynde skiver.
Bland ingredienserne i en skål, og pres appelsinsaften
udover.
Bland rosiner og nødder i råkosten, og server med sesamfrø
eller blå birkes og ærteskud
Tips: Prøv også at lave råkost med eksempelvis revet
rødbede, finthakket rødkål, græskarkerner, mandler, citronsaft, tranebær,
bladselleri eller bønnespirer. Kun fantasien sætter grænser.
Der er ikke noget som en frisk og saftig råkostsalat sammen
med fx lasagne eller frikadeller. Jeg kan dog sagtens spise en kæmpe portion
for sig selv, fordi det smager så godt! Råkost kan være meget mere end bare
revne gulerødder, og her er et bud på en overdådig råkostsalat, som blandt
andet indeholder edamamebønner, kål og nødder - jeg elsker nødder.