Både valnødder og æbler hører efteråret til, og her vises en salat, som indeholder begge dele.
4 rødbeder
1 bundt rucola
1 krølsalat
2 æbler, gerne lidt syrlige og fra egen have
citronsaft
50 g valnødder
90 g roquefort skåret i mindre stykker
Dressing:
2 spsk æbleeddike
4 spsk valnøddeolie
2 spsk olivenolie
salt og peber
Rødbederne lægges i et fod og bages ved 180°C i en forvarmet ovn, til de er møre, det tager ca. 25-30 minutter.
Afkøl rødbederne, skræl dem og skær dem i tern.
Rist valnødderne i ovnen i en tør bradepande eller på en bageplade ved samme temperatur i 5-7 minutter, til de er gyldenbrune.
Skyl krølsalaten og rucola og fjern de længste stilke.
Fjern kernehusene i æblerne og skær æblerne i tynde både.
Dyp bådene i lidt citronsaft for at undgå, at de bliver brune.
Arranger salaten, hæld rødbedeterningerne og æblebådene over og drys med valnødder samt roquefort.
Bland eddike, olie, salt og peber sammen til dressing.
Hæld dressingen over salaten lige før servering.