4 personer
# Ingredienser
400 g Havtaskefilet
100 g blancheret frisk plukket spinat
100 g butterdej (kan evt. købes frossen i supermarkedet)
Muslinger:
250 g friske linemuslinger
1 spsk hakket skalotteløg
1 spsk frisk hakket estragon
1 teske tomatpuré
2 dl tør hvidvin
75 g usaltet smør i små tern
* Tilberedning
1. Muslingerne skrubbes og rengøres, koges derefter sammen med hvidvinen og det ½ af skalotteløgene, til de er færdige.
2. Muslingerne tages forsigtigt ud af skallen og holdes varme.
I en anden gryde sættes de resterende løg over og sauteres med 2 dråber olivenolie, og derefter tilsættes tomatpureen og den røres forsigtigt i ½ min.
Endelig tilsættes den sigtede muslingesky og dette koges igennem et par min.
3. Derefter tilsættes det usaltede smør under jævn omrøring, til det får en sammenhængende konsistens, smages til med salt og det friskhakkede estragon.
4. Ved anretning varmes muslingerne i skyen.
Indbagt Havtaske:
1. Rul butterdejen efter størrelse på havtaskefilet'en, så den kan rulles hele vejen rundt om havtasken.
2. Derefter bredes spinaten ud på butterdejen indtil ½ cm fra kanten, placer fisken i midten og rul butterdejen rundt om fisken.
3. Placeres på en kold bageplade, pensles med pisket æg, og bages i en varm ovn 250 ºC i ca 5-8 min, til den er pænt gylden.
4. Fisken skæres i stykker og anrettes med det samme oven på muslingeragouten.