200 g pastamel
2 æg
2 tsk olie
½ tsk salt
2 breve blæksprutteblæk á 4 g
lidt ekstra hvedemel til æltning
bagepapir
Hæld melet i en skål, tilsæt de sammenpiskede æg, olie, salt og blæk og rør alt sammen med en gaffel.
Ælt dejen godt igennem - blækket smitter af, men kan nemt skrubbes af fingrene.
Tilsæt om nødvendigt lidt mere hvedemel.
Pak dejen ind i et viskestykke, og lad den hvile på køkkenbordet i en halv time.
Evt. i plastpose i køleskabet til næste dag.
Del dejen i mindre stykker og udrul dem tyndt, helst på en pastamaskine.
Er der dej tilovers, kan den gemmes et døgn i køleskabet.
Kør dejpladerne igennem maskinens fettucine-valse, eller skær dem i
strimler med kniv og håndkraft.
Pas på, at strimlerne ikke klumper sammen, lad dem ligge udbredt på bagepapir på bordet og tørre i ca. 30 minutter.
Læg pastaen i kogende, letsaltet vand, kog den i 1 ½-2 min. og afdryp den.