600 g små stegeål
400 g små rødbeder
2 æbler
4 dl cider eller ren æblesaft
2 spsk olivenolie
1 lille budt. salvie
20 g revet peberrod
200 g kvark
kommen, salt og peber
evt. portvin
Rengør rødbederne og bind et klæde omkring toppene.
Kog dem i letsaltet vand med kommen i ca. 10 min., men kun så knoldene
er dækket.
Når de er næsten møre sættes de i ovnen ved 180ºC i 20 min.
Er rødbederne nye og friske er det ikke nødvendigt at skrælle dem.
Anvendes i øvrigt som bagte kartofler.
Rens ålene godt og skær dem i ca. 4 cm. lange stykker.
Bind salviebladene omkring ålestykkerne og steg dem i olien.
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus.
Kog dem møre i æblesaften, tilsæt kvark og en spsk revet peberrod.
Blend æblerne og server straks.
Æblesaucen kan evt. smages til med fyldig portvin.