4 sider rødspættefileter
100 g kogte sorte bønner
100 g kogte hvide bønner
200 g friske grønne bønner
1 dl fiskefond
2 spsk tomatpuré
1 løg
2 fed hvidløg
4 stængler frisk estragon
2 spsk (oliven)olie
1 bundt frisk kruspersille
salt og peber
*
Krydr rødspætterne med salt og peber.
Kom de sorte og hvide bønner i en gryde, tilsæt fiskefond, tomatpuré, finthakket løg, hvidløg og finthakket estragon.
Lad bønneretten koge ind, så den bliver tykkere i konsistensen.
Kom fiskefileterne på en varm pande og steg dem ganske kort på begge sider i olie.
Anret bønneretten i midten af tallerkenerne, kom rødspættefileterne oven på og drys med finthakket kruspersille.
Tips: Du kan forberede bønnekompotten dagen før, så du kun mangler at stege fisken og varme kompotten, lige inden retten skal serveres.
Dansk fladfisk akkompagneret af mange bønner. Bønner er en superkilde til B-vitaminer, og dem skal du bruge for at holde energien oppe. Så tag for dig!