1 kg rensede blæksprutter med blæksæk
salt
1 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 rød peperoni
2 tomater
5 spsk olivenolie
saft af 1 lime
7 ½ dl grønsagsbouillon
2 spsk frisk, bredbladet persille, hakket
400 g paellaris
1 ¼ dl tør hvidvin peber
Fjern forsigtigt blæksækkene fra blæksprutterne og kog dem i ca. 10 min i kogende saltet vand.
Pil, og hak hvidløget fint.
Gør peberfrugten i stand, og skær den i smalle strimler.
Gør peperonien i stand, udkern, og skær den i tynde ringe.
Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern stilkfæste og kerner, og skær dem i tern.
Varm olien op på paellapanden.
Steg strimler af peberfrugt og peperoni heri sammen med hvidløget. tilsæt tomaterne, rør limesaften i, og lad det hele simre i ca. 10 min, til al væden er fordampet fra panden.
Purer blandingen.
Steg risen på panden i resten af olien.
Tilsæt grønsagspureen og hæld bouillonen ved.
Kog risen i ca. 20 min.
Åbn imens blæksækkene og bland blækket med vinen.
Hæld det ned til risen gennem en sigte.
Bland blæksprutterne skåret i små stykker i, og krydr det hele med salt og peber.
Kog blæksprutter og ris i ca. 20 min.
Server med hvidløgsmayonnaise.