4 skovsnepper
40 g smør
1 dl kraftig fjerkræfond
2 dl piskefløde
Sneppebrød:
indmad fra snepperne
1 skalotteløg
1 æggeblomme
1 spsk fløde
4 skiverafskorpet hvidt brød
smør
hakket persille
salt
peber
Gør fuglene i stand og tag indmaden ud.
Pas på gallen der sidder ved leveren.
Hak indmaden meget fint.
Svits det meget finthakkede løg i smør og tilsæt indmaden og lad det steg med i kort tid.
Tilsæt fløde og æggeblomme, krydder med salt og peber og tilsæt lidt hakket persille.
Smørrist brødene og fordel farsen på dem.
Sæt fuglene op ved at stikke det spidse næb mellem underkrop og lårene.
Brun fuglene i smørret og krydder dem med salt og peber.
Tilsæt fonden og fløden og læg låg på.
Snepperne steges i 15-20 minutter.
Tag dem op og fjern evt. overflødig fedt fra skyen.
Hvis fløden ikke har jævnet saucen nok, kan man tilsætte lidt Maizena.
Sæt sneppebrødene under grill i 3 minutter.
Flæk fuglen fra halespids til hovedskal og anret på tallerken, sammen med et sneppebrød og lidt sauce.
Man spiser hjernen som en stor delikatesse.