Logo

Limemarineret kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 frisk kylling (ca. 1 ¼ kg)
½ tsk salt
½ tsk sort peber
 
Marinade af:
2 spsk solsikkeolie
4 spsk lime eller citronsaft
1 bundt hakket persille
1 fed presset hvidløg
 
Sauce af:
2 skalotteløg
1 ½ spsk smør
1 ½ spsk hvedemel
2 ½ dl hønsebouillon
1 ½ dl tør hvidvin
1 dl hakket persille
1 tsk revet lime eller citronskal
salt og peber
 
Skyl kyllingen og tør den.
Bland ingredienserne til marinaden og gnid kyllingen med den.
Læg kyllingen i en plastpose sammen med marinaden, luk posen godt og
læg den i køleskabet i ca. 12 timer.
Krydr kyllingen ind- og udvendigt med salt og peber.
Læg den i et ovnfast fad.
Steg den ved 175ºC i ca. 45 minutter.
Prøv om den er færdig ved at stikke i den tykkeste ende af låret.
Saften skal være klar, ikke rosa.
Hak løgene, svits dem i fedtstoffet og drys med hvedemel.
Spæd med bouillon og vin under piskning.
Hæld halvdelen af saucen i en blender, tilsæt persille og kør til det
bliver til en jævn grøn sauce.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen og kog den op.
Tilsæt limeskal og smag til med salt og peber.
Skær kyllingen i portionsstykker og server saucen til.
 
Tips: Du kan også anvende kyllingestykker, stegetiden bliver da ca. 15
minutter kortere.
Retten er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her