1 frisk kylling (ca. 1 ¼ kg)
½ tsk salt
½ tsk sort peber
Marinade af:
2 spsk solsikkeolie
4 spsk lime eller citronsaft
1 bundt hakket persille
1 fed presset hvidløg
Sauce af:
2 skalotteløg
1 ½ spsk smør
1 ½ spsk hvedemel
2 ½ dl hønsebouillon
1 ½ dl tør hvidvin
1 dl hakket persille
1 tsk revet lime eller citronskal
salt og peber
Skyl kyllingen og tør den.
Bland ingredienserne til marinaden og gnid kyllingen med den.
Læg kyllingen i en plastpose sammen med marinaden, luk posen godt og
læg den i køleskabet i ca. 12 timer.
Krydr kyllingen ind- og udvendigt med salt og peber.
Læg den i et ovnfast fad.
Steg den ved 175ºC i ca. 45 minutter.
Prøv om den er færdig ved at stikke i den tykkeste ende af låret.
Saften skal være klar, ikke rosa.
Hak løgene, svits dem i fedtstoffet og drys med hvedemel.
Spæd med bouillon og vin under piskning.
Hæld halvdelen af saucen i en blender, tilsæt persille og kør til det
bliver til en jævn grøn sauce.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen og kog den op.
Tilsæt limeskal og smag til med salt og peber.
Skær kyllingen i portionsstykker og server saucen til.
Tips: Du kan også anvende kyllingestykker, stegetiden bliver da ca. 15
minutter kortere.
Retten er fryseegnet.