Logo

Leverspid med squashsalat + frokostforslag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Leverspid med squashsalat + frokostforslag

300 g kalvelever

16 skalotteløg (ca. 150 g)

Marinade:

2 spsk hvidvinseddike

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

2 spsk olivenolie

3 spsk hakket frisk persille

3 spsk klippet frisk purløg

Squashsalat:

2 squash i tændstiktynde strimler (ca. 500 g)

1 spsk groft salt

2,5 dl yoghurt naturel

3 spsk klippet frisk karse

friskkværnet peber

Grillspid:

16 cherrytomater (ca. 225 g)

1 grøn peberfrugt skåret i 8 stykker (ca. 125 g)

8 grillspid

Tilbehør: 240 g groft brød

 

Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt. Skær den i 16 stykker.

Læg lever og skalotteløg i en skål.

Marinade: Pisk hvidvinseddike sammen med salt og peber.

Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og purløg.

Hæld marinaden over lever og løg.

Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Vend leveren efter ca. ½ time.

 

Squashsalat: Kom squash og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Skyl squashen i flere hold vand og tryk væden af i fx køkkenrulle.

Rør yoghurt med karse og smag til med peber.

Læg squashen i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld yoghurten heri.

 

Grillspid: Fordel lever, løg, cherrytomater og peberfrugt på 8 grillspid.

Pensl med resten af marinaden. Grill spiddene øverst i ovnen ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt)

 

Tips: Grill spiddene på havegrill, ca. 3 min. på hver side (6 min. i alt).

Fryseegnet: Nej.

 

Frokostforslag:

Marinerede sild med kartofler og dild

1 glas marineret sildefilet (ca. 800 g)

1 salatløg i tynde ringe (ca. 50 g)

50 g koldt smør

1,5 kg kartofler skrabede og varme, kogte - gerne nye 

1 dl små friske dildkviste

 

Hæld de marinerede sild til afdrypning i en sigte.

Anret sildefileterne på et fad sammen med løgringe.

Server de marinerede sild sammen med koldt smør, varme kartofler og dild.

 

Tips: De marinerede sild kan erstattes af kryddersild eller matjesfileter.

I stedet for smør kan man servere cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%.

 

Energiindhold pr. frokostportion: 2578 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 55%, Fedt: 33%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her