1 lammekølle
1 bundt salvie
1 fed hvidløg
olivenolie
citronsaft
rosmarin
timian
3-4 skiver pancetta (italiensk letrøget bacon)
kartofler
8 rødløg
120 g blødt smør salt
citronsaft
Skær ned langs benet fra begge sider på køllen. Stik 8 huller (ca. 4 cm) jævnt fordelt over hele køllen. Stød halvdelen af salvien, salt og et fed hvidløg i en morter. Resten af salvien tilsættes hel. To-tre spiseskefulde olivenolie og lidt citronsaft tilsættes. Til sidst tilsættes lidt grofthakket rosmarin. Skindet smøres med blandingen, og resten af blandingen presses ned i hullerne og ned langs benet. Dernæst stikkes pancettaen ned i hullerne. Køllen krydres med salt og lægges på risten i en 250 º varm ovn. Stil en bradepande nedenunder til skyen. Stegetid: 13 minutter pr. pund plus 20 minutter. (Kødet skal være svagt rosa.) Lad køllen hvile bagefter.
Stegte kartofler:
Kartoflerne koges i ca. 5 minutter, og vandet rystes af. Når køllen har stegt i 20 minutter, lægges kartoflerne ned i bradepanden, og der skrues lidt ned for varmen. Drys lidt rosmarin på kartoflerne. Kartoflerne skal dækkes af sky.
Rødløg med kryddersmør:
Skær lidt af bunden, så løgene kan stå i en bradepande. Skær et kryds ned til 1 ½ cm fra bunden. Fjern den yderste skal. Timian stødes i en morter og tilsættes salt, smør og lidt citronsaft. Det hele blandes godt. Løget åbnes, og smørret smøres ned i revnerne. Hæld havsalt i et ovnfast fad og stil løgene i det. Stegetid: ca. 35 minutter ved 220 º.