800 g laks
Sauce:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 løg
1 spsk olivenolie
½ dl hvidvinseddike
2 dl hvidvin
5 dl piskefløde
smør til stegning
Start med pimentsaucen:
Pil løget og skær det i skiver, befri den grønne peberfrugt for kerner og skær den i grove stykker.
Sauter løg og peber stykkerne i lidt olie, de må ikke tage farve.
Kom vineddiken ved og lad den koge ind.
Hvidvinen kommes i og lad den koge næsten ind.
Kom piskefløden og lad den småkoge i 15 minutter.
Blend saucen og smag den til med salt og peber.
Befri den røde peberfrugt for kerner og hak den groft.
Den kommes i saucen lige inden serveringen.
Laksen skæres i passende stykker, krydres med salt.
Laksestykkerne lægges med skindsiden ned på en varm stegepande hvor smørret er gyldnet.
Stykkerne steges, kun på den ene side, i ca. 10 min.
Server frisk pasta til.
Pasta og sauce blandes og laksen lægges ovenpå
Ved sprødt skind, så er fremgangsmåden:
Laksestykkerne lægges, således at skindsiden vender mod spækbrættet.
Laksen deles i 4 stykker.
Skær laksefiletterne af skindet, skindsiden skal være helt fri for laksekød.
Skær lakseskindet i strimler, rist den sprøde i olivenolie og drys dem med salt.
Pensl laksefiletterne med smeltet smør og læg dem på et ovnfast fad, krydr det med salt og steg dem i 8-10 minutter ved 150ºC, de skal være varme men ikke faste og hvide i kødet.