Kyllingebryst spækket med urter og pakket i tynde skiver af
parmaskinke, en delikat ret som passer alle. Italiensk inspireret.
• Salvie tilfører en del fibre og jern. • Kun 2 g fedt pr.
portion.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling i parmakappe:
4 kyllingebryster a ca. 125 g
olie til fadet
2 fed hvidløg
1 lille rød chilifrugt (valgfrit)
4-8 store salvieblade
72 tsk sort peber
8 tynde skiver parmaskinke
TIL SERVERINGEN:
salvieblade
dampede grønsager
kogte kartofler
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C. Placer risten i midten af ovnen.
Smør et ovnfast fad med olie.
2 Afpuds kyllingebrysterne og sørg for at de er lige store.
Pil og hak hvidløgene.
Rens og hak chilifrugten.
3 Læg kyllingen i det smurte fad og læg 1-2 salvieblade på
hver filet.
Læg lidt chilifrugt og hvidløg på salviebladet og krydr med
peber.
4 Sno 2 skiver parmaskinke om hvert stykke kyllingebryst så
salvie, hvidløg og chilifrugt pakkes ind.
5 Sæt i ovnen og steg i 15-20 min. til parmaskinken er sprød
og kyllingefileterne er møre, men ikke tørre.
Lad kyllingepakkerne stå lidt inden de skæres i skiver.
Server med dampede grønsager, kogte kartofler og lidt ekstra
salvie.
Tips & råd
Parmaskinke kan indeholde en hel del fedt. Skinken skal
derfor afpudses godt for tykke fedtkanter, så fedtindholdet mindskes.
Andre urter kan anvendes i stedet for salvie, fx persille,
timian eller purløg.
Estragon er en anden krydderurt, som passer meget fint til
kylling.
PR. PORTION: Energi: Kcal 154 = kJ 646
Kulhydrat O g Protein 34 g Fedt 2 g (12%) Fibre 0 g