2-2.5 kg vildsvineryg -bov eller -kølle uden ben
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 spsk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 dl kyllingebouillon
1 dl vand
1 spsk usaltet smør
2 spsk hvedemel
½ dl hakkede forårsløg
1 lille hakket løg
1 stort fed presset hvidløg
2 tsk groft salt
Bourbon whisky efter smag (ca. 1 dl er fint)
Bland alle tørre ingredienser med olien i en lille skål.
Gnid stegen med blandingen.
Tildæk og stil i køleskabet natten over.
Steg utildækket i en 160°C varm ovn i 50-60 minutter - eller til
stegetermometeret viser 72°C.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile let tildækket i 10-20 minutter (når stegetermometeret viser 75°C, er stegen færdig).
Mens stegen hviler, tilsættes stegeskyen bouillon, bourbon og vand og koges et minuts tid i en sauterpande eller gryde.
Hæld over i en skål.
Smør og hvedemel blandes nu i gryden.
Kog jævningen 3 minutter ved medium til lav varme - pisk hele tiden.
Under fortsat pisken tilsættes bouillonblandingen fra før.
Det hele bringes i kog, hvorefter forårsløg tilsættes.
Lad det simre nogle minutter og jævn yderligere med Maizena, hvis det er nødvendigt.
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og server med saucen.