16 store jomfruhummere
saft af 1 citron
100 g usaltet smør
8 spsk finthakket persille
4 fed knust hvidløg
Sauce:
1 dl hvidvin
½ dl nouilly Prat
100 g usaltet smør
saft af ½ -1 citron
Med en lille spids saks klippes der en 1 cm bred rille øverst i jomfruhummerskallerne, så der åbnes ned til kødet.
Læg jomfruhummerne side om side i et fad, og drys dem let med salt og peber.
Dryp med citronsaft, og fordel smør, persille og hvidløg over.
Stil fadet i en 220° forvarmet ovn i 10-15 minutter, til smørret er smeltet og jomfruhummerne let gyldne.
Sauce:
Kog vin og vermouth ind til ¼, og pisk det kolde smør i lidt efter lidt.
Kog op ind imellem, men pas på med for meget varme, så saucen ikke
skiller.
Skulle det ske, kan den samles med lidt koldt vand!
Smag saucen til med salt, hvid peber og citronsaft.
Ved serveringen fordeles jomfruhummerne på varme tallerkner, saucen
hældes over, og godt brød serveres til.