500 g hakket svinekød
1 løg, hakket
1 æg
1 dl letmælk ( eller danskvand, for mere sprøde deller))
1 dl hvedemel
25 g smør
1 blomkål
15 g smør
2 spsk hvedemel
½ l. bouillon eller vand
revet muskatnød
1 bdt persille
Tilbehør
kogte kartofler
Rør kødet med 1 ½ tsk salt. Tilsæt ½ tsk peber, æg og hakket løg. Tilsæt mælken/danskvanden lidt ad gangen.
Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.
Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint.
Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter.
Rør melet i og spæd med bouillon eller vand.
Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne.
Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt.
Smag til med muskat, salt og peber.
Drys hakket persille på ved servering.
Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller.
Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side.
Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.