Logo

Englebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Englebrød

December måned er en rigtig hyggemåned, hvor vi kan samles med familie og børn. Og der skal serveres kaffe/kakao og alskens gode sager. Det kunne være disse englebrød.


100 g smør el. margarine
2,5 dl mælk
25 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
250 g durummel (pizzamel)
225 g hvedemel
1 æg, sammenpisket
0,5 dl rosiner (evt)
1 æg til pensling.         

 

Fedtstoffet smeltes i en gryde, mælken tilsættes og gæren kommes i når væsken er fingervarm
Derefter kommes de øvrige ingredienser i og dejen æltes til den er blank og smidig.

Den skal nu hæve ca. ½ time.

Ælt dejen igen og del den i mindre portioner.

Hver portion deles i små stykker som rulles tyndt ud og formes til kringler, snoede s, kranse eller hvad fantasien inspirerer til.

Efterhæver i 20 min på bagepladen.

Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 225°C i 10-20 min alt efter størrelse.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her