Lækker opskrift på lange i fad med porrer og gulerødder. Du
kan bruge brosme, torsk eller kuller, og saucen laves med lidt hvidvin og
fløde.
Fisk i fad med porrer og gulerødder er nem aftensmad, hvor
du laver retten i ovnen.
I denne opskrift er der anvendt lange, som jeg synes er en
fremragende spisefisk. Men du kan sagtens i stedet bruge torsk, brosme eller
kuller. Eller for den sags skyld rødspættefileter, der rulles sammen. Stegetiden
i ovnen er den samme.
Opskriften er til fire personer.
# Til lange i fad med porrer og gulerødder skal du bruge:
600 gram lange, brosme, torsk eller kuller
3 store porrer
4 mellemstore gulerødder
1 dl hvidvin
2,5 dl fløde
3 tsk sennep
1 tsk timian
salt og friskkværnet peber
600 gram små/nye kartofler
1 stort bundt persille
* Sådan laver du lange i ovn med porrer og gulerødder:
Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner.
Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.
Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen
væk.
Skær i skiver på skrå.
Gulerødder skæres i tynde stænger.
Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og
gulerødder let møre ved middel varme, hvor grønsagerne IKKE tager farve. Det
tager cirka 10 minutter.
Hæld hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian.
Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn
ved 180 °C varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter.
Kog også små eller nye kartofler i letsaltet vand, hæld
vandet fra og vend med masser af friskhakket persille.
Server lange i fad med tilbehør og lækre persillekartofler.
Info: Langens kød er fast, hvidt og magert. Det minder om
torskens, og kan sagtens erstatte både torsk og andre torskefisk.
Anvendes kogt, dampet, stegt, grillet, røget, tørret og saltet.
Langen anvendes til den nordiske delikatesse Lutefisk (en gammel behandling af
fisken med lud). Der anvendes tørfisk, som udvandes og herefter udblødes i
kaustisk soda og udvandes igen. Dette kan tage op til en uge. Derefter er
lutefisken klar til videre tilberedning, fx kogning eller ovnbagning.