En fyldig og mættende champignonsuppe med fyld af kartofler,
en lækker suppe som er hurtig at lave og servere fx til aftensmad.
Til 4 personer. Kogetid: 60 min.
#
6 kartofler gerne nye
250 g friske champignon (eller ca. 20 stk tørrede)
4 fed hvidløg
4 stilke frisk persille
50 g smør eller margarine
salt og peber
1–1,5 l kogende vand
2 bouillonterninger
4 spsk fløde eller crèmefraîche
2-4 skiver brød, skåret i tern
*
Kartoflerne skrælles og skæres i terninger.
Champignonerne renses og skæres i skiver.
Hvidløg og persille hakkes fint.
Smørret eller margarinen smeltes i en mellemstor gryde.
Kartofler og champignons kommes i og vendes nogle minutter i fedtstoffet, mens der røres i gryden.
Derefter tilsættes hvidløg, persille, salt og peber, og når det er godt blandet, hældes det kogende vand og bouillonterningerne i.
Suppen skal koge ved svag varme i en times tid, og når gryden er taget af, tilsættes de 4 spsk fløde.
Rist brødtern i smør (rigeligt) eller olivenolie og drys over suppen.
Suppen kan nu serveres.