600 g lammesmåkød
Lage:
saften af 1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
salt og peber
1-2 spsk olivenolie
2 grønne peberfrugter
2 løg
4 tomater
4 dl bulgur (se tips)
4 forårsløg
frisk hakket koriander
* Tilberedning
Lammekødet skæres i tern og lægges 1-2 timer i en lage af citronsaft, fint revet hvidløg, koriander, salt og peber - brug en stegepose.
Den vendes rundt med kødet, så alle stykker røres af lagen.
Peberfrugterne renses og skæres i tern, løgene pilles og skæres i både.
Tomaterne befries for indmad og skæres i både.
Bulguren overhældes med kogende vand eller bouillon og trækker i 20 min.
Dette er i de fleste tilfælde nok til at mørne dem, ellers kan man give dem et opkog i vandet og lade dem trække i 10 min. i kogelagen.
Varm en stor jernpande og steg kødet i olie i 10 min under konstant vending.
Tilsæt peberfrugter og løg, og steg disse med i 3 min,. til de er halvbløde.
Tilsæt tomater i 1 min.
Tag panden af varmen og anret med afdryppet bulgur vendt med skivede forårsløg og frisk koriander.
Tips: I stedet for bulgur kan du servere løse ris til.
Du kan også spise tzatziki til, da det ellers kan blive lidt tørt.