Ørred i sennepssauce. Der hører nye kartofler til.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time. Ikke fryseegnet
#
4 ørreder à ca 250 g
2 dl tør hvidvin eller 3 dl fiskebouillon
1 citron
2-3 små løg
1 laurbærblad
2 æggeblommer
1 dl fløde persille
10 g smør
1 tsk hvedemel
½-1 spsk lys fransk sennep
salt og hele peberkorn
*
1. Rens og tør ørrederne, skær gællerne fra men lad hoved og
hale sidde.
Gnid fiskene med salt og lad dem trække i 10min.
2. Bland hvidvinen med 1 dl vand, tilsæt tynde citronskiver,
peberkorn, laurbærblade, skivede løg og bring det i kog.
3. Skyl ørrederne og læg dem i lagen.
Lad dem simre i den over svag varme i 15 minutter, hvorefter
fiskegryden tages af varmen og fisken "hviler" endnu 5 minutter i
kogelagen. En mindre fisk koger kun i 10 minutter. Prøv selv efter - kan
rygfinnens ben trækkes let ud - er fisken færdig kogt.
4. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen.
Spæd med den siede fiskelage og lad saucen koge i 2 min.
Tag gryden fra varmen.
Pisk æggeblommerne i samt sennep og fløde.
Sæt gryden over igen.
Lad saucen varme igennem. Den må ikke koge.
5. Skær et snit gennem fiskeskindet lige bag hovedet og træk
skindet af.
6. Læg fisken på et varmt fad, hæld saucen over og drys med
finthakket persille.
Server nye kartofler til.