Logo

Æggekage med bacon og tomatsalat i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æggekage med bacon og tomatsalat i ovn

 

En lækker og praktisk opskrift på æggekage med godt fyld og lækkert tilbehør.

Arbejdstid: 30 min. Bage/stegetid: ca. 40 min. 4 personer

 

#

200 g grønne bønner

1 bundt grønne asparges

3 spsk hvedemel

1 tsk bagepulver

2½ dl fløde eller mælk

12 æg

salt og friskkværnet peber

15 g smør

200 g revet ost

8-12 skiver bacon

 

Tomatkompot:

4 løg

6 tomater

25 g smør

2 fed hvidløg

1 bundt purløg

 

Tilbehør:

grøn salat og rugbrød

*

 

NIP bønnerne og del dem i mindre stykker. Knæk de træede ender af de grønne asparges og del dem i mindre stykker.

Kog bønnerne i ca. 5 min. i kogende vand og tilsæt aspargesstykkerne de sidste 2 min. af kogetiden.

Lad grønsagerne dryppe af i et dørslag.

 

PISK mel og bagepulver sammen med fløde eller mælk, til det er uden klump.

Tilsæt æggene, pisk det hele sammen og krydr med salt og peber.

 

BLAND grønsagerne i æggemassen og hæld det i et ovnfast fad eller en bradepande (35x25 cm) smurt med smør.

Sæt æggekagen i en 200 °C varm ovn og bag den ca. 20 min. til den hæver i siderne.

Drys med ost og bag videre ca. 20 min., til æggekagen er lysebrun og gennembagt.

 

TOMATKOMPOT: Pil løgene og hak dem fint.

Vask tomaterne og skær dem i både.

Steg løgene klare i smør, tilsæt tomater og krydr med knust hvidløg, salt og peber.

Steg nogle min. og tilsæt fintklippet purløg.

 

STEG baconskiverne sprøde på en tør pande eller i ovnen på en bageplade med bagepapir i 10-15 min. ved 200 °C.

Server æggekagen med tomat kompot, sprødstegt bacon, grøn salat og rugbrød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her