Prøven helt ny måde at spise tunfisk på. Bland det med æg,
rasp og krydderier og form farsen ti/lækre, kuglerunde frikadeller.
4-8 personer. Arbejdstid: 30 min.
#
2 dåser tunfisk i vand eller olie
1 æg
1 løg
6 kviste timian
1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal)
¼ tsk salt
friskkværnet peber
1+2 dl rasp
1 dl mælk
3 spsk olie
Remoulade:
250 g ærter
2 spsk kapers
1 bundt purløg
2 dl cremefraiche 18 %
Tilbehør:
1 agurk
2 gulerødder
citronbåde
*
Dryp tunfisken godt af i en sigte.
Rør tunkødet med æg, revet løg, hakkede timianblade,
citronskal, salt, peber og 1 dl rasp.
Tilsæt mælk til farsen har en blød konsistens, men stadig er
så fast, at du kan forme den til boller.
Form farsen til små boller på størrelse med en 5-krone, og
tril dem i rasp.
Læg frikadellerne på en bageplade med bagepapir, og dryp dem
med olie.
Bag frikadellerne i 20-25 min. ved 200 °C, til de er sprøde
i skorpen.
Blend de optøede ærter med kapers, fintsnittet purløg og
cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Server tunfrikadellerne med ærteremoulade, rå grønsager i
stave og citronbåde til at dryppe med.