Fisk er hurtig mad. Lidt frosset fisk og rejer, en dåse
muslinger, bouillon og vin - så har du en herlig fiskesuppe.
Til 6 personer. Tilberedningstid: 112 time
#
200 g frosne rejer
250 g frisk eller frossen fisk, fx torsk eller sej
1 løg
2 spsk olie
½h tsk gurkemeje (kan udelades)
1 liter fiskebouillon af terning
1 ds (400 g) flåede tomater
1 tsk tørret basilikum eller friske blade
1 ds (225 g) muslinger naturel
3 dl tør hvidvin, vermouth, cider eller æblemost
peber fra kværn
*
1. Lad rejerne tø op i en sigte.
Tø evt. den frosne fisk så meget op, at den kan skæres i
skiver.
2. Pil løget og hak det fint.
Svits det gyldent i olie i en stor gryde.
Rør evt. gurkemeje i.
3. Tilsæt kogende bouillon, tomater med væde samt basilikum.
Skru ned, så suppen lige akkurat bobler.
Læg fisken i og lad den simre, til den er mør.
Frossen fisk skal have 5-10 min. længere end frisk fisk.
4. Tilsæt muslinger med væde samt rejerne og varm det
igennem uden at koge.
Kom vinen i og smag suppen til.
5. Server retten rygende varm med lune flûtes eller
grovbrød.