Sædvanligvis starter stenbiderrogn-sæsonen i februar, topper i marts og fortsætter frem til april. I disse måneder gælder det om at få spist den dejlige, danske kaviar. Her en nem og anderledes forret med stenbiderrogn.
# Ingredienser
400 g stenbiderrogn, renset
16 dildspidser
16 grønne umodne ferskner, købes syltede
Panna cotta:
500 g jordskokker, skrællet og skåret i mindre stykker
50 g smør
4 dl mælk
1,5 dl fløde
5 blade husblas
Jordskokkechips:
2 jordskokker
vindruekerneolie
* Tilberedning
Panna cotta:
1. Jordskokker koges møre i mælk, smør og fløde
2. Husblas'en opblødes i vand
3. Massen blendes og husblas'en røres ud heri
4. Sigt massen og hæld den i otte tallerkener. Lad den blive helt kold
Jordskokkechips:
1. Jordskokker skæres så tyndt som muligt, bedst på en mandolin eller med en kartoffelskræller
2. Skiverne friteres i olien ved 140 °C til de er gyldne, lægges på fedtsugende papir og drysses med salt
Anretning
1. Fordel et lag stenbiderrogn ud over hver tallerken og pynt med dild, ferskner og jordskokkechips.