#
Råvarer til Karrysuppe kogt på høne og ris:
1 suppehøne
1 bouillonterning
2 løg
¼ selleri
2 gulerødder
1 lille stk frisk ingefær
1 løg finthakket
2 madæbler (skrællet og i tern)
2 fed hakket hvidløg
50 g løse ris
150 g smør
1 spsk hvedemel
4 spsk karry
¼ l piskefløde
* Fremgangsmåde:
Så smøger vi ærmerne op og ta'r fat.
Hønen sættes over i ca. 3 l. vand.
Bouillonterning, løg, selleri og gulerødder, som er groft
hakket, tilsættes.
Suppen koges op og 1 tsk salt og ingefær tilsættes.
Suppen skummes.
Så skrues der ned for varmen og lægges låg på og koges i 3-4
timer.
Hønen tages op og lægges til afkøling og suppen sigtes.
150 g smør smeltes i gryden, heri sauteres finthakket løg,
æbler, hvidløg og ris.
Dette 'pudres' med mel og karry.
Der røres godt i gryden og suppen tilsættes.
Dette koges nu ved middel varme i 40-45 minutter uden låg,
således at mel og ris vil jævne suppen.
Til sidst hældes piskefløden i, og suppen koges igennem l 10
minutter.
Smag til med salt og peber.
Hønen plukkes fra hinanden, skæres i pæne stykker og hældes
i suppen.
Uhm, det lyder godt, ikke sandt?
Det er nu blevet februar. Julen er et overstået kapitel, og
vi sidder nu og bakser med selvangivelsen. Det er en kold tid, og det bliver
tidligt mørkt, selvom det dog går mod lysere tider. Lød det deprimerende? Hvad
så med en rigtig god, varm gang suppe til at styrke dig på? De bedste supper
laves for resten helt fra bunden.
.................................................................