250 g spæk (til bardering)
20 g smør
1 løg, hakket
500 g hakket svinekød
250 g hakket kalvekød
250 g kyllingelever, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
¼ tsk allehånde
lidt stødt nellike
lidt stødt muskatnød
2 æg, sammenpiskede
2 spsk cognac
1 spsk salt
1 spsk peber
250 g kogt skinke i tykke skiver, der skæres i strimler
1 laurbærblad
1 kvist timian
Beklæd en form med spækket, gem dog lidt til toppen. Opvarm ovnen til 175º.
Læg ⅓ af massen i den beklædte form. Læg halvdelen af skinkestrimlerne ovenpå i et lag og dæk til med endnu ⅓ af terrinemassen. Læg nu resten af skinkestrimlerne i og dæk med resten af massen. Læg de sidste spæk rester øverst og pynt med laurbærblad og timian.
Bag terrinen i vandbad i ovnen i ca. 1 ¼ - 1 ½ time.
Bemærk: Vandet skal simre; tilsæt mere hvid der fordamper for meget.
Lad terrinen svale af og afkøl den under pres. Gem terrinen i 3–7 dage, hvorved smagen udvikler sig