Logo

Terrine De Champagne - Landterrine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g spæk (til bardering)
20 g smør
1 løg, hakket
500 g hakket svinekød
250 g hakket kalvekød
250 g kyllingelever, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
¼ tsk allehånde
lidt stødt nellike
lidt stødt muskatnød
2 æg, sammenpiskede
2 spsk cognac
1 spsk salt
1 spsk peber
250 g kogt skinke i tykke skiver, der skæres i strimler
1 laurbærblad
1 kvist timian

Beklæd en form med spækket, gem dog lidt til toppen. Opvarm ovnen til 175º.

Læg ⅓ af massen i den beklædte form. Læg halvdelen af skinkestrimlerne ovenpå i et lag og dæk til med endnu ⅓ af terrinemassen. Læg nu resten af skinkestrimlerne i og dæk med resten af massen. Læg de sidste spæk rester øverst og pynt med laurbærblad og timian.

Bag terrinen i vandbad i ovnen i ca. 1 ¼ - 1 ½ time.

Bemærk: Vandet skal simre; tilsæt mere hvid der fordamper for meget.

Lad terrinen svale af og afkøl den under pres. Gem terrinen i 3–7 dage, hvorved smagen udvikler sig

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her