4-6 personer. Kogetid i trykkoger: 20 min.
# Ingredienser
350 g flækkede, gule ærter
2 l vand
¾ kg letsaltet kogeflæsk
2-3 kviste timian
2 skivede løg
3-4 gulerødder
2 porrer
1 skive selleri
salt, peber
* Tilberedning
Kom ærterne i trykkogeren med vand, flæsk samt grønsager og krydderier.
Læg låg på og bring det på tryk.
Lad suppen koge i 20 min.
Tag hurtigt trykket af gryden og tag flæsk og grønsager op.
Pisk ærterne sammen eller passer dem gennem en sigte.
Kom dem tilbage i gryden.
Skær grønsagerne i skiver eller terninger og kom dem på suppen.
Smag den til og server flæsket til.
Tips: Hvis De bruger forkogte gule ærter, skal de først koge flæsket under tryk et kvarter, derefter ærter og øvrige grønsager 5 min. under tryk. De gule ærter kan suppleres med et stykke medisterpølse.