Logo

Langtidssimret oksekødsgryde med gulerod, peberfrugt og øl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidssimret oksekødsgryde med gulerod, peberfrugt og øl

 

Dertil serveres kartoffelmos og et lækkert brød med krydderurter og flagesalt.

Den mørke øl, masser af rodfrugter og godt oksekød giver en dejlig kraftig intens smag.

4 personer

 

#

600 g oksebov

2 spsk mel

100 g bacon i små tern

 

200 g gulerod

200 g løg

3 fed hvidløg

33 cl porter eller mørkt øl

½ terning oksebouillon

2 dl vand

2 kviste fransk estragon

1 laurbærblad

 

200 g peberfrugt fx grøn

200 g selleri

300 g persillerod

300 g pastinak

salt og peber

frisk timian

evt maizena til jævning

*

 

Skær kød i 2 x 2 cm tern.

Kom kødet i en pose sammen med melet og ryst det godt sammen

 

Hak gulerod og løg lidt groft. Pres hvidløgene

 

Varm en gryde godt op og svits bacon næsten sprød. Tag det derefter op af gryden

Brun kødet i fedtet fra baconet. Tag det derefter op af gryden

 

Kom gulerod, løg og hvidløg i gryden og svits til løgene er klare

Opløs bouillonterningen i kogende vand fx fra elkedlen

 

Kom kød og bacon tilbage i gryden

Tilsæt øl, bouillon, estragon og laurbær.

Kom låg på gryden og lad det simre i 1 time

 

Skær pastinak, persillerod og selleri i tern og kom dem i gryden

Lad retten simre i endnu 30 min under låg


Fisk laurbærbladet op

Smag retten til med salt og peber

Jævn evt med maizenamel rørt ud i lidt vand.

 

Server med kartoffelmos, og et lækkert brød med krydderurter og flagesalt og pynt med frisk timian

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.219 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her