1 kg overmodne tomater
1 rød peberfrugt
¼ kg skalotteløg
2 dl eddike
Ca 75 g brun farin
2 fed knust hvidløg
¼ tsk nellike
2-3 tsk kanel
Ca ¼ tsk muskatnød
¼-¾ tsk cayennepeber
salt
1 ½ tsk konserveringsmiddel
Tomaterne skoldes, flås og skæres i mindre stykker.
Peberfrugt og løg hakkes fint og blandes i en tykbundet gryde med tomater, eddike, farin og krydderier.
Det hele koger under låg ½-1 time, til saucen er jævn.
Smages til med salt efter smag.
Derefter pureres saucen gennem en sigte, tilsættes konserveringsmiddel og fyldes på glas eller i bredhalsede flasker.
De tilbindes straks.
Chilisauce spises som supplement til krydrede kød- og fiskeretter og anvendes også til krydring af dressing, dip og kold sauce.