(Vanillekrydret flødeskum)
½ ltr piskefløde
60 g sukker eller 5 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker.
Sørg for at fløden er kold, og pisk den netop stiv i en kold skål, evt. over
en større skål med knust is.
Rør sukker og vaniljesukker i og lad vaniljeflødeskummet hvile koldt, til
det skal spises. Gerne, men ikke nødvendigvis, en halv time, så sukkeret
når at opløses og vaniljesmagen når igennem.
Flormelis opløses straks, men søder lidt anderledes end sukker.
Tips: Crème Chantilly serveres til friske bær, tærter eller fx som fyld i
kræmmerhuse og pynt til lagkager. Crème Chantilly kan smagsættes med
100 g ren bitter chokolade smeltet og rørt glat med en spsk vand. Den
kan også smages til med lidt frisk frugtpurè og nydes sammen med den
frugt, den er smagsat med. Tilsættes frugtpurè, bør det ske senest
muligt før servering, ellers kan fløden skille.