Når en hel kylling
er for meget, kan man tilberede den skønneste grydestegte kylling med et par hele
kyllingelår. Gammeldaws kylling med sauce. En smagfuld klassisk ret, som vi
alle elsker. Serveres med agurkesalat, rodfrugter og kogte kartofler.
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid:
45 min. Ikke fryseegnet.
#
2 hele kyllingelår
1 bdt persille
5 g smør
150 g gulerødder (i
tern/skiver)
150 g persillerødder
(i tern/skiver)
2 dl bouillon eller
vand
1 tsk majsstivelse
salt og peber
Agurkesalat:
½ agurk
¾ dl eddike
¼ dl vand
2 spsk sukker
salt og peber
Tilbehør:
250 g kogte
kartofler
*
Skyl og pluk
persillen og fyld den ind under skindet på kyllingelårene bind evt. skindet
fast med snor.
Brun lårene i en
gryde med smør og tag dem op.
Brun de rensede
urter i gryden et par min. og tag dem op.
Læg kyllingelårene
tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
Lad dem simre 20
min. vend dem nogle gange undervejs.
Tilsæt rodfrugterne
og lad retten simre 15 min. mere.
Vask agurken og skær
den i tynde skiver.
Læg den i en lage
rørt af eddike, vand, sukker, salt og peber.
Tag kylling og
rodfrugter op og hold dem varme.
Jævn saucen med
majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, smag til med salt og peber og si saucen.
Server kyllingen med
rodfrugter, kartofler, sauce og agurkesalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin