Der er masser af
smag i denne sunde fiskeret. Fisken serveres med en dejlig salat af spæde
spinatblade og en krydret tomatsauce med basilikum og appelsinsaft.
Arbejdstid: 25 min
Koge/bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
Tomatsauce:
500 g modne tomater
2 fed hvidløg
3 spsk olie
saft af 1 appelsin
1 bdt basilikum
salt og peber
Bagt fisk:
500 g filet af hvid
fisk
(fx brosme, kuller,
kulmule, lange, sej eller torsk)
½ tsk fennikelfrø
Spinatsalat:
200 g spæde
spinatblade
1 lille rødløg
2 spsk olie
1½ spsk vineddike
Tilbehør: 400 g tør
eller 500 g frisk pasta
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Skær tomaterne i
kvarte og skær stilken ud.
Hak hvidløget groft.
Lad hvidløg og
tomater simre i olie i en gryde ved middelhøj varme i 4-5 min.
Tilsæt appelsinsaft
og grofthakket basilikum og lad saucen simre endnu 3 min.
Smag saucen til med
salt og peber.
Skær fisken i 4
stykker.
Læg dem i et smurt,
ovnfast fad og læg evt. tynde ender ind under fileten, så stykkerne er ens i
højden.
Hak fennikelfrøene
med en kniv på skærebrættet.
Bland de hakkede frø
med ½ tsk salt og drys blandingen på fisken.
Bag fisken i ovnen
10-12 min.
Skyl og tør
spinaten.
Hak løget fint.
Rør olie og
vineddike sammen og vend dressingen grundigt med spinat og løg.
Smag salaten til med
salt.
Hæld tomatsaucen
over fisken inden servering og server med spinatsalat og friskkogt pasta.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin