Byd gæsterne på en mør bøf med sprød kartoffelkage, bagte
tomater og tomatsmør. Desserten er en lækker romfromage uden æg, serveret med
syltede blommer.
Oksebøffer med bagte tomater og rosmarin-rösti
Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 40 min. Kødet er
fryse-egnet. (4 personer)
#
4 oksebøffer (fx entrecote)
15 g smør + 1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
4 store tomater (halve)
2 tsk balsamicoeddike
Rosmarin-rösti:
750 g kartofler
salt og friskkværnet peber
4-5 kviste frisk rosmarin
½-1 dl olie
Tomatsmør:
50 g blødt smør
50 g soltørrede tomater i olie (afdryppede, grofthakkede)
Tilbehør:
500 g grønne bønner
*
Læg de halve tomater i et ovnfast fad og krydr med salt,
peber og balsamico.
Bag ca. 45 min. ved 150 °C.
Tomaterne serveres kolde og kan bages dagen før.
Rosmarin-rösti: Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Pres væden af dem i et rent viskestykke.
Bland de revne kartofler med salt, peber og hakkede rosmarin
nåle.
Varm 2-3 spsk olie på en sliplet-pande og fordel
kartoffelblandingen i et jævnt lag på panden.
Steg ca. 12-15 min. ved svag varme.
Vend röstien ved hjælp af et grydelåg, tilsæt evt. mere olie
og steg færdig ca. 12-15 min. på den anden side.
Tomatsmør: Rør blødt smør med hakkede, soltørrede tomater.
Sæt det i køleskabet i 4 portioner på et stykke mad- eller
bagepapir.
Bøfferne: Smelt smør og olie på en pande, til det er
gyldenbrunt.
Brun kødet hurtigt på begge sider på en pande eller din grill.
Krydr med salt og peber.
Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige (ca. 3
min. på hver side).
Server bøfferne med stykker af rosmarin-rösti, bagte
tomater, tomatsmør og friskkogte bønner.
Drys med persille.
Romfromage med
syltede blommer
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst 1 time. Ikke
fryse-egnet. (4 personer)
#
3 blade husblas
1 dl mørk rom
½ stang vanilje
2½ dl piskefløde
75 g flormelis
250 g blommer
3-4 spsk sukker (afhængigt af blommernes smag)
evt. citronmelisse
*
Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i
en skål over vandbad sammen med rom.
Lad blandingen køle lidt af.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Pisk fløde, vaniljekorn og flormelis til blødt skum.
Rør husblasblandingen i flødeskummet i en tynd stråle.
Fordel fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca.
1 time, til de er stivnet.
Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene.
Kog blommerne møre med sukker og den tomme vaniljestang ved
svag varme under låg i 5-8 min. (afhængigt af, hvor modne de er).
Hæld i en skål til afkøling.
Anret fromagen med kogte blommer og pynt evt. med
citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin